Shutdowns Turnarounds 2

Shutdowns en turnarounds

Shutdowns en turnarounds
Uit onderzoek blijkt dat de kwaliteit en snelheid van een turnaround mede bepaalt hoe sterk een plant staat ten opzichte van de concurrentie. Hoe minder downtime, hoe beter. Eén van de belangrijkste efficiencyverbeteringen betreft de onderlinge communicatie én de communicatie met de plantmanagers.

Een goed ingerichte turnaround met een slim communicatienetwerk haalt direct de downtime naar beneden. Tijdens een gemiddelde stop werken 1500 contractors. Uit onderzoek blijkt dat zij 10 minuten per dag efficiënter werken wanneer zij gebruikmaken van goede radiocommunicatie. U bespaart dus 15.000 minuten per dag. Dat is 250 uur. Naast een efficiëntere turnaround, en dus minder variabele turnaround-kosten, levert een goed communicatienetwerk ook extra veiligheid op.

Optimale veiligheid tijdens turnarounds

Het minimaliseren van ongevallendreiging, brandgevaar en het proactief voorkomen van incidenten zijn dé speerpunten van de communicatieoplossingen van Flash. Wij streven naar optimale veiligheid door middel van totaal- en op maat gemaakte oplossingen waarbij mensen, technologie en kennisdeling optimaal geïntegreerd worden. Onze gecertificeerde medewerkers hebben de kennis en ervaring in huis om de juiste communicatieoplossing voor uw turnaround te organiseren, in de vorm van ATEX-apparatuur of compleet geïntegreerde systemen voor procescontrole en alarmopvolging.

Flexibel huren

Onze verhuurvloot bestaat uit 25.000 ATEX- en non-ATEX portofoons, smartphones en tablets voor de korte termijn huur. We kunnen daardoor flexibel inspringen op situaties waarbij direct extra apparatuur moeten worden ingezet, zoals bij turnarounds. De apparatuur is vooraf gecheckt, de batterijen verkeren in goede conditie en de service is inbegrepen. 

Extra turnaround service

Flash biedt speciaal voor grote projecten met meerdere gebruikersgroepen of subcontractors (zoals turnarounds) een extra service voor uitgifte en inname van gehuurde portofoons. Flash voorziet alle portofoons van een unieke barcode, die de naam van de individuele gebruiker of bedrijfsnaam omvat. Flash kan ter plaatse de uitgifte en na afloop de inname van de portofoons verzorgen. Tussendoor bijhuren of inleveren kan ook. In het Online Klantenportal van Flash is direct inzichtelijk welke persoon welke portofoon gebruikt. Op deze wijze wordt preventief de schade door vermissing beperkt.

Inzicht in waar welke apparatuur zich bevindt 

Flash heeft onlangs een nieuwe module ontwikkeld binnen het Online Klantenportal, genaamd Uitgifteregistratie, waarmee u de uitgifte en inname van apparatuur aan subcontractors bij turnarounds ook eenvoudig zelf kunt organiseren en vastleggen. Met Uitgifteregistratie krijgt u inzicht in waar welke apparatuur zich bevindt. U voorkomt zo discussies over de gehuurde materialen. 

Untitled-design-1.png#asset:11181


Gerelateerde cases

Lees de cases van organisaties die profiteren van onze ondersteuning tijdens turnarounds. 

Downloads