TETRA - Een wereld van nieuwe mogelijkheden

TETRA is uitermate geschikt als digitaal alternatief voor organisaties met veel portofoongebruikers en een hoge verkeerscapaciteit. Dankzij de Time Division Multiple Acces technologie (TDMA) biedt TETRA maar liefst 4 kanalen per frequentie, waardoor er meerdere gespreksgroepen tegelijk kunnen communiceren. Niet alleen is uw kritische communicatie van hogere kwaliteit, ook uw spraakcommunicatie is veel betrouwbaarder.

Bij TETRA is de tijd om een oproep op te zetten (= de tijd dat de infrastructuur nodig heeft om een oproep door te schakelen) kleiner dan 300 milliseconden. Een TETRA netwerk maakt gebruik van trunking techniek, oftewel het 'bundelen van gebruik'. Bij deze techniek wordt gebruik gemaakt van een computer ofwel controller die vrije kanalen kiest voor het versturen en ontvangen van spraak en data. Indien beschikbaar, kan de computer ook meerdere kanalen combineren om sneller data over te dragen. De TETRA technologie is digitaal en heeft als extra functionaliteit dat het coderingsalgoritme alle storende achtergrondgeluiden filtert, waardoor de spraak perfect hoorbaar is voor de ontvanger. 

De digitale TETRA standaard is opgesteld door het ETSI (Europees Telecommunicatie en Standaardisatie Instituut). Overheidsinstellingen, grote transportbedrijven en grote industriële complexen maken gebruik van de technologie. 

  • Snelle verbinding dankzij een ultrasnelle opzettijd van de oproep.
  • Kraakheldere geluidskwaliteit doordat TETRA alle storende achtergrondgeluiden filtert.
  • Altijd beschikbaar doordat meerdere gespreksoproepen tegelijk kunnen communiceren. 

Gerelateerde cases

Wij stellen onszelf altijd tot doel om waarde toe te voegen voor onze klanten. Ontdek hoe TETRA voor onze klanten bijdraagt aan het realiseren van hun doelstellingen. 

Toegevoegde waarden

TETRA biedt een snelle verbinding en 24/7 bereikbaarheid. 

Branches

TETRA is geschikt als digitaal alternatief voor organisaties met veel portofoongebruikers en een grote verkeerscapaciteit uit diverse branches. 

Toon meer

Downloads