LoRa - Eindeloze mogelijkheden

Slimme communicatie tussen sensoren, apparaten en mensen. Dat is Internet of Things (IoT). LoRa vormt hierin de draadloze schakel. Op basis van deze draadloze technologie kunnen kleine hoeveelheden data tussen objecten en systemen worden uitgewisseld. LoRa sensoren kenmerken zich door de grote afstand, die draadloos kan worden overbrugd, en door het zeer lage stroomverbruik. Hiermee is deze technologie de optimale ondersteuning van Internet of Things en tegelijkertijd een energiezuinige oplossing.

LoRa staat voor ‘Long Range Low Power’ en is de ideale communicatieoplossing in situaties met een lange afstand, geen stroombekabeling en lage meetfrequenties. Hier is bijvoorbeeld sprake van bij metingen op temperatuur, druk en stroming onder normale condities. Met LoRa wordt het goedkoper en eenvoudiger om, onafhankelijk van het systeem, data te verzamelen. 

LoRa sensoren hebben zelf geen internetverbinding nodig en communiceren op eigen kracht met het netwerk. Een batterij of zonnecel is voldoende voor jarenlang gebruik. De sensoren zijn goedkoop in aanschaf en snel aan te melden op het netwerk. LoRa gebruikt een open (licentie-vrije) band en is een technologie die weinig stroom verbruikt en toch een groot bereik heeft. Met het gebruik van LoRa sensoren krijgen bedrijven meer inzicht in hun werk/productieproces, wat verdere optimalisatie mogelijk maakt.

Flash Private Mobile Networks is aangesloten bij de LoRa Alliance. Deze alliantie is in het leven geroepen om wereldwijd de standaard verder te definiëren en het gebruik ervan te stimuleren. Deze alliantie vormt een ecosysteem, waarin sensorleveranciers, chipmakers, softwareschrijvers en testers samen komen om elkaar te helpen deze techniek beter en sneller op de behoefte van de klant af te laten stemmen. Vele ontwikkelbedrijven zijn erbij aangesloten, waardoor er veel verschillende type sensoren en toepassingen op de markt zijn op basis van LoRa.

  • Unieke flexibiliteit door het verbinden van machines, systemen, gebouwen en mensen.
  • Efficiëntievergroting dankzij betere inzichten en voorspelbaarheid van bedrijfs- en productieprocessen.
  • Toekomstbestendig.
  • Financieel voordelig; een LoRa accu kan jarenlang data verzenden en ontvangen op twee penlite batterijen.

Toegevoegde waarden

LoRa biedt toegevoegde waarde op het gebied van procesoptimalisatie en kostenefficiency. 

Branches

Organisaties uit diverse branches profiteren van de voordelen die LoRa te bieden heeft. 

Toon meer