Contact Met Het Csc

Contact met het Customer Service Center

Contact met het Customer Service Center
Iedere dag zetten wij ons in voor een 100% veilige en efficiënte werkomgeving voor onze klanten. Dat doen wij met onze communicatieoplossingen en onze dienstverlening. En daar hebben we in sommige gevallen informatie voor nodig. Die informatie vragen wij niet zomaar. Het gaat per slot van rekening om uw privacy. En daar mag wat ons betreft geen onduidelijkheid over bestaan.

Hieronder vindt u meer informatie over wat wij met uw gegevens doen in relatie tot uw contact met ons Customer Service Center. 

Contact met het Customer Service Center

Iedere dag staat ons Customer Service Center voor u klaar om u te helpen, uw vragen te beantwoorden en uw aanvragen op te volgen. U kunt het Customer Service Center op verschillende manier bereiken, namelijk via de telefoon, per e-mail en via een formulier op onze website. 

Als u een vraag of een klacht heeft of een aanvraag bij ons wilt doen, dan hebben wij een aantal gegevens van u nodig. Denk aan uw naam, uw bedrijfsnaam, uw e-mailadres, uw telefoonnummer en andere informatie die benodigd is om uw (aan)vraag of klacht in behandeling te nemen. Wij gebruiken deze informatie ook om u op de hoogte te houden van de status van uw (aan)vraag of klacht.  

Wij leggen deze gegevens voor maximaal 10 jaar vast in ons CRM-systeem. 

Wilt u meer weten over waar uw gegevens worden opgeslagen of bij wie u moet zijn om uw gegevens te wijzigen of te wissen? Neem gerust contact met ons op.