ATEX GSM - Altijd bereikbaar

Met een ATEX GSM zorgt ervoor dat u ook in explosiegevaarlijke omgevingen gewoon mobiel bereikbaar kunt zijn.

Explosieveilige communicatie is een must binnen de (petro)chemie en industrie. Geen enkel bedrijf neemt hierin risico’s. Het gebruik van ATEX toestellen is verplicht en dankzij de ATEX certificatie bent u gegarandeerd van absolute veiligheid bij gebruik in gebieden waar brandbare stoffen worden geproduceerd, verwerkt, getransporteerd en opgeslagen. Vaak kiest men ervoor om voor de gehele plant hetzelfde type ATEX toestel aan te schaffen, ongeacht de verschillen in zones en normering op het bedrijfsterrein. Wij adviseren u hierin graag. 

Lone Worker Protection

Medewerkers die alleen of op afgelegen plekken werken, hebben extra beveiliging nodig. Met de functie Lone Worker Protection sturen zij met één druk op de knop een alarm naar de meldkamer. Ook bewaakt de functie de activiteiten van uw werknemers op afstand en initieert het een noodsituatie als een werknemer niet reageert op periodieke waarschuwingen.

Man-Down en No-Move

U kunt de veiligheid van uw medewerkers nog beter garanderen met de ingebouwde Man-Down en No-Move  functies in portofoons. Deze signaleringen zijn actieve veiligheidsmiddelen die aangeven of een medewerker is gevallen, onwel wordt of zich te lang in een ongewenste positie begeeft. Op zo'n moment wordt er een alarmsignaal verstuurd naar andere portofoons of naar een centrale meldkamer. Daarbij is het mogelijk om de locatie van het incident te kunnen zien.

  • Optimale veiligheid, ook onder explosiegevaarlijke omstandigheden.

Toegevoegde waarden

ATEX GSM draagt bij aan optimale veiligheid voor medewerkers binnen de (petro)chemie en industrie. 

Branches

Explosieveilige communicatie is van essentieel belang binnen de (petro)chemie en industrie. Ontdek wat wij nog meer voor (petro)chemische bedrijven kunnen betekenen.