ATEX GSM - Altijd bereikbaar

Met een ATEX GSM zorgt ervoor dat u ook in explosiegevaarlijke omgevingen gewoon mobiel bereikbaar kunt zijn.

Explosieveilige communicatie is van essentieel belang binnen de (petro)chemie en industrie. Geen enkele organisatie neemt hierin risico’s. Het gebruik van ATEX toestellen is verplicht en dankzij de ATEX certificatie bent u gegarandeerd van absolute veiligheid bij gebruik in gebieden waar brandbare stoffen worden geproduceerd, verwerkt, getransporteerd en opgeslagen. Men kiest er doorgaans voor om voor de gehele plant hetzelfde type ATEX toestel aan te schaffen, ongeacht de verschillen in zones en normering op het bedrijfsterrein. Wij adviseren u hierin graag. 

Lone Worker Protection

Medewerkers die alleen of op afgelegen plekken werken, hebben extra beveiliging nodig. Met de functie Lone Worker Protection sturen zij met één druk op de knop een alarm naar de meldkamer. De functie bewaakt bovendien de activiteiten van uw werknemers op afstand en initieert een noodsituatie als een werknemer niet reageert op periodieke waarschuwingen.

Man-Down en No-Move

U kunt de veiligheid van uw medewerkers nog beter garanderen met ingebouwde Man-Down en No-Move functies. Het zijn actieve veiligheidsmiddelen die aangeven of een medewerker is gevallen, onwel wordt of zich te lang in een ongewenste positie begeeft. Op zo'n moment wordt er een alarmsignaal verstuurd naar andere portofoons of naar een centrale meldkamer. Daarbij is het mogelijk om de locatie van het incident te kunnen zien.

  • Optimale veiligheid; u kunt ook onder explosiegevaarlijke omstandigheden mobiel bereikbaar zijn.

Toegevoegde waarden

ATEX GSM draagt bij aan optimale veiligheid voor medewerkers binnen de (petro)chemie en industrie. 

Branches

Explosieveilige communicatie is van essentieel belang binnen de (petro)chemie. Ontdek wat wij nog meer voor (petro)chemische bedrijven kunnen betekenen.