Wildlands Adventure Zoo Emmen

Snelle en efficiënte aansturing van personeel bij calamiteiten

Wildlands Adventure Zoo Emmen is de grootste toeristische trekpleister van het noorden van ons land. Het park is het gehele jaar door geopend en trekt jaarlijks duizenden bezoekers.

“Vanwege de aanwezigheid van wilde dieren en vele bezoekers is communicatie in het geval van calamiteiten van levensbelang”, aldus Jan Pieter Noordhuis, coördinator bedrijfshulpverlening bij Wildlands Adventure Zoo Emmen. “Hiervoor maken wij gebruik van portofoons en pagers.” Het communicatiesysteem dat voorheen gebruikt werd, was verouderd en functioneerde niet naar wens. Wildlands Adventure Zoo Emmen wilde een nieuw, betrouwbaar systeem dat met zijn tijd meegaat.

Portofoons en pagers eenvoudig aansturen

Flash Private Mobile Networks leverde niet alleen nieuwe portofoons, pagers en repeaters, maar bood ook Flash Smart Control. Met dit alarmeringssysteem kan Wildlands Adventure Zoo Emmen de alarmering en aansturing van personeel eenvoudig, efficiënt en foutloos laten verlopen. Flash Smart Control koppelt verschillende communicatiesystemen. Portofoons en pagers zijn daardoor vanaf één overzichtelijk scherm eenvoudig aan te sturen. De module Aanwezigheidsregistratie geeft inzicht in welke portofoons en pagers aanwezig en actief zijn.

Automatische handelingen

In het geval van een calamiteit of incident kunnen alarmeringen dankzij vooraf ingestelde scenario’s automatisch worden gestart. De juiste personen of groepen worden opgeroepen via spraak- of tekstberichten. Jan Pieter Noordhuis: “Het intuïtieve dashboard van Flash Smart Control is ideaal. Door een paar klikken op het scherm kunnen de mensen van de informatiebalie duidelijke berichten versturen en met één druk op de knop de gewenste groep mensen bereiken.”

Communicatieplatform op maat

De scenario’s en groepen zijn geheel naar wens van Wildlands Adventure Zoo Emmen geprogrammeerd, met als resultaat een overzichtelijk communicatieplatform op maat. Dankzij de nieuwe portofoons en pagers zijn de medewerkers van het dierenpark bovendien beter in staat om met elkaar te communiceren.