Uz Leuven

Veiligheid staat voor UZ Leuven voorop

Binnen de Katholieke Universiteit Leuven is UZ Leuven een autonome organisatie voor gezondheidszorg. Zij omvat verschillende campussen die medisch-specialistische zorg van hoog niveau aanbieden op menselijk, wetenschappelijk en technologisch gebied. UZ Leuven wenst zijn vooraanstaande plek in de toegepaste klinische ontwikkeling te behouden en werkt daarom voortdurend aan betere en vernieuwende patiëntenzorg.

Om de veiligheid van patiënten, personeel en bezoekers te garanderen, doet het UZ Leuven een beroep op zijn eigen interne bewakingsdienst, die 24 uur per dag paraat staat. Om vlekkeloze communicatie tussen de bewakingsagenten te garanderen, ging UZ Leuven op zoek naar een nieuw communicatiesysteem. UZ Leuven koos voor het NEXEDGE systeem met een repeater, die het gehele ziekenhuiscomplex dekt.

Iedereen bereiken met één druk op de knop

“Wij hechten veel waarde aan de veiligheid van onze patiënten, medewerkers en bezoekers. Om de ziekenhuiscriminaliteit te beheersen, maken onze eigen bewakingsagenten gebruik van portofoons van Flash”, vertelt Marc Deneyer, verantwoordelijke van de interne bewakingsdienst.

Deneyer: “We werken bovendien nauw samen met onze interne preventiedienst, die instaat voor de eerste acties bij calamiteiten. In geval van nood willen we iedereen zo snel mogelijk evacueren en in veiligheid brengen. Dan is het belangrijk dat je het hele team met één druk op de knop de juiste instructies kunt geven. Om dit te coördineren, beschikken wij over een ‘coördinatie en commando cel’. Om de toestand nauw te kunnen volgen en snel de juiste orders door te kunnen geven, dienen alle betrokken met elkaar te kunnen communiceren. Ook hier bewijzen de portofoons hun nut.”

Toegevoegde waarden

Wij stellen onszelf altijd tot doel om waarde toe te voegen voor onze klanten. Wij garanderen UZ Leuven snelle toegang en daarmee optimale veiligheid. 

Gerelateerde technologieën en diensten

Ontdek hoe wij toegevoegde waarde bieden voor UZ Leuven.

Gerelateerde branches

Ontdek wat wij allemaal voor zorginstellingen als UZ Leuven kunnen betekenen. 

Downloads

Download de case in PDF.

Vergelijkbare cases

Lees de cases van organisaties die eveneens profiteren van de voordelen van Kenwood NEXEDGE.