Timmerhuis Nieuw

Gegarandeerde dekking en optimale veiligheid in Timmerhuis Rotterdam

Het Timmerhuis, midden in het centrum van Rotterdam, werd eind 2015 opgeleverd. Het complex bestaat uit een monumentaal pand uit 1950, dat is vervlochten met hypermoderne nieuwbouw. Het huisvest horecagelegenheden, kantoorruimten en 84 appartementen. De onderste vijf verdiepingen, waarin oudbouw en nieuwbouw in elkaar overlopen, zijn in gebruik bij de Gemeente Rotterdam, dat tevens opdrachtgever was voor de bouw van het complex. Er zijn ruim 1246 flexplekken gerealiseerd voor 1780 fte. Verder bestaan deze etages uit vergaderruimten en zithoeken.

Voor de interne communicatie tussen BHV’ers in het kantorendeel schreef de gemeente een aanbesteding uit. De opdracht in een notendop: realiseer een dekkend, digitaal netwerk voor 160 portofoons van bedrijfshulpverleners. Geen eenvoudige klus, in een hoge toren met dikke betonnen wanden, staalconstructies en vloeren vol kantoormeubilair. Toch heeft Flash Private Mobile Networks in korte tijd een volledig dekkend DMR netwerk gerealiseerd. Het kloppend hart van dit netwerk wordt gevormd door Flash Smart Control.

Flash Smart Control kloppend hart DMR netwerk

Flash Smart Control is een platform dat het mogelijk maakt om alle 160 portofoons in het Timmerhuis te controleren via een dashboard. Via dit platform komen alarmmeldingen binnen, kunnen voorgeprogrammeerde tekstberichten naar specifieke gebruikersgroepen worden gestuurd en wordt geregistreerd welke portofoons zijn aangezet - en dus welke BHV’ers operationeel zijn. Het is een echte ‘life saver’ in het geval van calamiteiten, wanneer elke seconde telt.

Draagvlak en training essentieel

Iedereen die BHV taken heeft, is voorzien van een nieuwe Hytera portofoon. Daarbij zijn strenge eisen van kracht over wie wanneer door een radio mag praten. De inzetcoördinatoren hebben een eigen, exclusief kanaal en bepalen welke hulpverleners in welke situatie gebruik kunnen maken van hun portofoon. John Smeets, senior projectleider bij de gemeente Rotterdam: “Om het portofoongebruik in goede banen te leiden, hebben we in de aanloop collectieve voorlichtingssessies gegeven voor alle BHV’ers. We hebben een FAT gedaan bij Flash, waarbij een grote groep is uitgenodigd. Naar aanleiding hiervan zijn een paar voorgeprogrammeerde teksten aangepast, hebben bepaalde gebruikersgroepen eigen urgentiecodes gekregen en moest worden verzekerd dat de benamingen van gebruikersgroepen exact overeenkomen met hun portofoonnummers. Vervolgens is het netwerk opgeleverd en hebben we nog een nieuwe sessie met uitleg voor alle eindgebruikers georganiseerd.” Flash heeft hierin advies en ondersteuning geboden. 

Toegevoegde waarden

Wij stellen onszelf altijd tot doel om waarde toe te voegen voor onze klanten. Wij garanderen het Timmerhuis in Rotterdam volledige dekking en optimale veiligheid. 

Gerelateerde technologieën en diensten

Ontdek meer over de technologieën en diensten waarmee wij toegevoegde waarde bieden voor het Timmerhuis.

Downloads

Vergelijkbare cases

Lees ook de onderstaande cases van organisaties die gebruikmaken van Flash Smart Control.