Ed Meeuw Plus Meeuw

Snel en helder communiceren, zelfs buiten de supermarkt!

Met een vloeroppervlakte van 1535m2 is PLUS Meeuw een redelijk grote supermarkt. Met op weekbasis meer dan 17.500 transacties en klantenservice hoog in het vaandel, is snel en helder communiceren noodzakelijk.

Ed Meeuw, supermarkteigenaar van PLUS Meeuw, legt uit waar ze bij de vorige communicatieoplossing tegenaan liepen. "We hadden hiervoor standaard porto's, waar iedereen gebruik van kan maken. Dit systeem had een paar nadelen, zoals het bereik en de kwaliteit van de toestellen. Wanneer er een draadbreuk was, had iedereen er last van en kon niemand elkaar nog goed verstaan. Daarnaast was de accu niet sterk genoeg om een hele dag mee te gaan."

Groot dekkingsgebied 

Om de kwaliteit van de communicatie hoog te houden, is Ed op zoek gegaan naar een nieuwe communicatieoplossing. Hiervoor kwam hij bij Flash terecht. “Het bereik van de huidige oplossing is uitstekend. Zelfs in het magazijn of wanneer er karren buiten de supermarkt gehaald worden. Overal worden meldingen gehoord en dat is zeer positief. Het systeem is daarnaast ook nog zeer eenvoudig in gebruik. Medewerkers pakken een porto en kunnen gelijk aan de slag én zitten altijd op het juiste kanaal, doordat het systeem automatisch locked”, aldus Ed Meeuw.   

Robuuste toestellen 

Over de Hytera toestellen is Ed ook zeer te spreken; “De porto’s zijn een stuk robuuster en daarom ook duurzamer. Ze worden 7 dagen per week, 12 tot 16 uur per dag intensief gebruikt, dus dat ze robuust zijn is heel prettig. Het oortje bestaat uit 2 delen, waardoor je onderdelen kan vervangen en niet direct een hele nieuwe hoeft aan te schaffen”.  

Het voordeel van huren 

Ed Meeuw is ondertussen van start gegaan met zijn tweede contract. Doordat er gebruik gemaakt wordt van een huurovereenkomst zijn de portofoons recent vervangen door nieuwe exemplaren. “Vaak wil je als ondernemer het liefst alles kopen, zodat de apparatuur afgeschreven kan worden. Maar over de huurconstructie ben ik erg te spreken. De service wanneer er een defect aan een porto is, is heel goed en eenvoudig te regelen. Als er een porto onverhoopt defect raakt, brengt Flash maar 50% in rekening op het vervangende (huur)toestel”, zegt Ed.

Flash voert jaarlijks preventief onderhoud uit op alle aanwezige apparatuur. Waardoor de levensduur van de apparatuur wordt verlengd én de apparatuur altijd in uitstekende staat verkeert. Bij val- of waterschade biedt Flash een verzekering van 50% op een vervangend toestel. Daarnaast er is een serviceoptie waarbij halverwege de huurperiode alle batterijen voordelig worden vervangen. 

Aanvullend zegt hij; “Met name wanneer de huurperiode verlopen is. Dan worden ze vervangen door nieuwe, daar waar je normaal gesproken bij kooptoestellen ze nog veel langer gaat gebruiken. De service is uitstekend en altijd nieuwe en goed werkende porto’s hebben is echt een voordeel”.      

65 vestigingen

PLUS Meeuw uit Spijkenisse was samen met zijn collega-ondernemer van PLUS Rozenburg uit Rozenburg een van de eerste gebruikers. Inmiddels zijn er 65 vestigingen overgestapt op de communicatieoplossing van Flash.