Sabic

Veiligheid en efficiëntie tijdens turnaround bij SABIC

SABIC in Geleen behoort tot de top vijf binnen de petrochemische bedrijven wereldwijd. Met tien grote installaties op de Chemelot site, op een gebied van ruim één vierkante kilometer, produceert het bedrijf kunststoffen voor onder andere de automobiel- en verpakkingsindustrie.

De fabrieken op de site ondergaan periodiek turnarounds, waarbij een plant geheel of gedeeltelijk wordt platgelegd voor onderhoud, reiniging en projecten. Hierbij is communicatie van groot belang, zo weten ook de SABIC turnaround medewerkers. Zij maken tijdens dit onderhoud gebruik van een draadloos TETRA systeem en ruim 500 ATEX TETRA portofoons om met elkaar te communiceren.

Efficiënt en krachtig

Tijdens de meest recente turnaround aan naftakraker Olefins 3 waren op piekdagen circa 2000 medewerkers tegelijkertijd aan het werk. De uitdaging bij SABIC was om het terrein van volledige radiodekking te voorzien. Op het terrein staan namelijk veel stalen constructies die de radiosignalen kunnen tegenhouden. Flash Private Mobile Networks adviseerde de inzet van TETRA, dat de medewerkers gegarandeerde communicatie bood, waardoor zij veilig en efficiënt konden werken.

Rick Streutjens, Facility Coördinator voor SABIC in Geleen: “Door de inzet van het TETRA systeem waren wij in staat het werk veilig en efficiënt uit te voeren en de kostbare shutdown-uren tot een minimum te beperken.”

Toegevoegde waarden

Wij stellen onszelf altijd tot doel om waarde toe te voegen voor onze klanten. Wij garanderen SABIC efficiënte bedrijfsprocessen en optimale veiligheid. 

Gerelateerde technologieën en diensten

Ontdek meer over de technologieën en diensten waarmee wij toegevoegde waarde bieden voor SABIC.

Gerelateerde branches

Ontdek wat wij allemaal voor (petro)chemische bedrijven zoals SABIC kunnen betekenen. 

Downloads

Download de case in PDF.

Vergelijkbare cases

Lees de cases van organisaties die eveneens profiteren van de voordelen van TETRA.