Po Zeebrugge

Gegarandeerde veiligheid bij laden en lossen van schepen P&O Ferries

P&O Ferries is dé marktleider op het gebied van ferrydiensten van en naar Groot-Brittannië. Het bedrijf biedt werk aan 4.000 werknemers en exploiteert 9 routes tussen Groot-Brittannië, Ierland, Frankrijk, België en Nederland. Dankzij de centrale locatie en de goede bereikbaarheid is Zeebrugge voor P&O Ferries een belangrijke haven - en daarmee één van de grootste spelers van Europa.

Patrick van Moeffaert, Maintenance & Repair Supervisor: “Onze haven is 24 uur per dag in beweging. We houden ons voornamelijk bezig met het beladen van onze eigen schepen met onbegeleide vracht. De communicatie tussen de tugmaster chauffeurs en de wal is daarbij van groot belang voor de veiligheid van ons personeel. Tugmaster chauffeurs worden ingezet bij het laden en lossen van schepen. Zij rijden en manoeuvreren met de terminaltrekker (ofwel tugmaster) en voeren de goederen en containers af en aan over de terminal. We moeten er blind op kunnen vertrouwen dat ook de portofoons 24 uur per dag in de lucht zijn.”

Logische keuze

Van Moeffaert over de overstap van analoog naar TETRA: “Onze analoge portofoons waren aan vervanging toe. Op aanraden van Flash Private Mobile Networks zijn we daarom overgestapt op een digitaal systeem.” TETRA is speciaal ontwikkeld voor bedrijven met veel portofoongebruikers en een hoge verkeerscapaciteit en was daarom een logische keuze voor P&O Ferries Zeebrugge. “Niet alleen onze tugmaster chauffeurs gebruiken TETRA. Het gehele bedrijf is inmiddels overgestapt op digitale communicatie.”

Toegevoegde waarden

Wij stellen onszelf altijd tot doel om waarde toe te voegen voor onze klanten. Wij garanderen P&O Ferries 24/7 beschikbaarheid van het netwerk en daarmee optimale veiligheid.

Gerelateerde technologieën en diensten

Ontdek meer over de technologieën en diensten waarmee wij toegevoegde waarde bieden voor P&O Ferries.

Gerelateerde branches

Ontdek wat wij allemaal voor transportbedrijven als P&O Ferries kunnen betekenen. 

Downloads

Download de case in PDF.

Vergelijkbare cases

Lees ook de onderstaande cases van organisaties uit de branche Transport en Logistiek.