Liefkenshoektunnel

Indoor coverage bij Liefkenshoektunnel

De Liefkenshoektunnel -gebouwd in 1987- vormt naast de Waaslandtunnel en de Kennedytunnel een onmisbare schakel in de Antwerpse infrastructuur. Uitbating van de tunnel gebeurt onder tol. De enorme verkeersdrukte van zowel personen- als vrachtverkeer op het tolplein stelt hoge eisen aan de communicatieapparatuur op het gebied van audio en een goede verstaanbaarheid.

Dimitri Smet, maintenance manager van de Liefkenshoektunnel: “Voordat we met Flash Private Mobile Networks in contact kwamen, hebben we uitgebreide tests gedaan met diverse telefoontoestellen en met DECT, maar de verstaanbaarheid liet steeds te wensen over. Flash adviseerde ons om TETRA portofoons met speakermicrofoons en aangepaste oortjes in te zetten. Dat bleek voor ons de juiste oplossing.”

Gegarandeerd bereik

De portofoons worden door de medewerkers van de onderhoudsdienst zowel binnen als buiten de tunnelbuizen van de Liefkenshoektunnel gebruikt. Voor de indoorcoverage in beide tunnelbuizen is het TETRA systeem gekoppeld aan de bestaande straalkabels, waardoor er gegarandeerd bereik is. Dat is van groot belang voor de veiligheid van de medewerkers. Het TETRA systeem is bovendien gekoppeld aan de PABX telefooncentrale van de Liefkenshoektunnel, zodat medewerkers elkaar ook intern goed kunnen bereiken.

Smet: “Wij zijn niet alleen zeer tevreden over de TETRA oplossing, maar ook over de manier waarop Flash met ons meedacht en oplossingen bood. Flash heeft niet alleen een systeem geleverd en de nodige koppelingen tot stand gebracht, maar ook verbeteringen aangebracht op onze huidige technische infrastructuur. Daarmee is onze zorg voor de communicatie geheel uit  handen genomen.”

Toegevoegde waarden

Wij stellen onszelf altijd tot doel om waarde toe te voegen voor onze klanten. Wij garanderen de Liefkenshoektunnel optimale veiligheid en volledige ontzorging.  

Gerelateerde technologieën en diensten

Ontdek meer over de technologieën en diensten waarmee wij toegevoegde waarde bieden voor de Liefkenshoektunnel. 

Gerelateerde branches

Ontdek wat wij allemaal voor bedrijven binnen de Transport en logistiek kunnen betekenen. 

Downloads

Download de case in PDF.

Vergelijkbare cases

Lees de cases van organisaties die eveneens profiteren van de voordelen van TETRA.