Kempenhaeghe2

Smart Control bespaart Kempenhaeghe kostbare minuten

Kempenhaeghe, gevestigd in Heeze, Oosterhout en Sterksel, is een expertisecentrum voor epileptologie, slaapgeneeskunde en neurocognitie. In het zorgcentrum diagnosticeert en behandelt men kinderen en volwassenen die (mogelijk) een complexe vorm van epilepsie, ernstige slaapstoornissen en/of neurologische leer- en ontwikkelingsstoornissen hebben. Deze problemen kunnen gepaard gaan met andere aandoeningen en kunnen bovendien leiden tot vragen op het gebied van wonen, werken, leren en relaties. Naast patiëntenzorg zijn wetenschappelijk onderzoek en overdracht van kennis aan verwijzers kerntaken van Kempenhaeghe.

Ramon Janssen, Medewerker Integrale Veiligheidszorg en verantwoordelijk voor het brandpreventie- en BHV-beleid bij Kempenhaeghe, vertelt: “Op onze locaties wordt zeer intensief geleefd. De bewoners worden er dag en nacht verzorgd, krijgen onderzoeken en therapie. Veel van onze bewoners zijn niet zelf-reddend en zijn in sommige gevallen volledig afhankelijk van de hulp van de BHV.”

Elke seconde telt

Janssen: “Onze locaties liggen in bosrijke gebieden en we moeten regelmatig op zoek naar verdwaalde bewoners. Er komen bovendien regelmatig (onechte) brandmeldingen voor door koken en condens. Verschillende situaties én veel voorkomende situaties waarin elke seconde telt. Het kan in dergelijke situaties van levensbelang zijn dat de BHV’ers direct heldere informatie hebben.”

Zenuwslopende minuten

Hij vervolgt: “We kunnen het ons niet permitteren dat er tijd verloren gaat met het oproepen van BHV’ers. Dat probleem hadden wij toen wij nog gebruikmaakten van een geautomatiseerd systeem voor telefoonopvolging. Als een patiënt in gevaar was en snel hulp nodig had, werd de BHV met dat systeem telefonisch gewaarschuwd. Maar als er niet werd opgenomen, duurde het een tijdje voordat de volgende gebeld werd. En al die tijd weet je niet óf en wanneer de volgende opneemt. Zenuwslopende minuten…”

Onnodig tijdverlies

Janssen: “Daarbij vereiste het ook veel organisatie, want het personeelsbestand is constant in beweging. Dag-, avond- en nachtdiensten, weekenden en vakanties, dat betekent continu de bellijsten bijwerken. Veel werk en erger nog, door die bewerkelijkheid ook kans op fouten. Het kon zijn dat mensen opgeroepen werden die helemaal niet aanwezig waren. Met onnodig tijdverlies als gevolg.”

Problemen verholpen met Flash Smart Control

“Die problemen zijn sinds oktober 2012 opgelost dankzij Flash Smart Control in combinatie met NEXEDGE en pagers.” Flash Smart Control, een eenvoudig en efficiënt te bedienen platform dat het mogelijk maakt om alle communicatiesystemen aan elkaar te koppelen en via één overzichtelijk dashboard te controleren, is bij Kempenhaeghe geïnstalleerd op een PC bij de receptie.

Gebruiksvriendelijk platform

Ramon Janssen: “Je ziet heel overzichtelijk met welke knoppen je welke functies in werking zet. Het is heel logisch ingedeeld en we merken dat iedereen na een korte instructie in staat is om het systeem intuïtief te bedienen.”

Direct naar de juiste locatie

Bij Kempenhaeghe zijn ook de brandmeldcentrales gekoppeld aan Flash Smart Control. Wanneer een automatische melder rook detecteert, gaat er een signaal naar Flash Smart Control, die een tekstbericht verstuurt naar de pagers. “De BHV gaat direct naar de plaats waar de rook is gedetecteerd en dat scheelt tijd, want de hulpverleners hoeven niet meer opgeroepen te worden én ze gaan direct naar de juiste locatie.” Hij vervolgt: “Als een patiënt verdwaald is, wordt via Flash Smart Control een bericht naar de pagers verzonden met het signalement en de locatie waar de patiënt het laatst gezien is. Alle BHV’ers zijn in één keer op de hoogte van de situatie.”

Waterdicht systeem

Tot slot: “Omdat we nu veel meer grip hebben op de organisatie, hoeven we niet meer alle BHV’ers op te roepen. We kunnen dat nu veel gerichter doen. We hebben continu 18 BHV’ers geselecteerd en hoeven anderen niet te onttrekken aan het zorgproces. De aanwezigheidsregistratie van Flash Smart Control is waterdicht, dus we hebben de zekerheid dat die 18 BHV’ers ook echt aanwezig zijn. Flash Smart Control draagt op die manier bij aan efficiëntie in ons zorgproces en de veiligheid van onze patiënten.”

Toegevoegde waarden

Wij stellen onszelf altijd tot doel om waarde toe te voegen voor onze klanten. Wij bieden Kempenhaeghe een efficiënt zorgproces en optimale veiligheid. 

Gerelateerde technologieën en diensten

Ontdek meer over de technologieën en diensten waarmee wij toegevoegde waarde bieden voor Kempenhaeghe. 

Downloads

Gerelateerde cases

Lees ook de onderstaande cases van organisaties die gebruikmaken van Flash Smart Control.