Inovyn

INOVYN start met gebruik van Motorola DIMETRA Express

INOVYN behoort tot een van Europa’s meest toonaangevende chemische fabrikanten. Met meer dan 4.300 werknemers heeft INOVYN de productie-, verkoop- en marketingactiviteiten over acht landen verspreid in heel Europa. Het bedrijf produceert chemicaliën die worden gebruikt in tal van uiteenlopende sectoren, zoals onder andere automotive, bouw en constructie, verf en lijm, voedsel en gezondheidszorg.

Bij de verlenging van het huurcontract voor het radiocommunicatiesysteem met Flash Private Mobile Networks besloot INOVYN haar werknemers uit te rusten met de nieuwste MTP8500Ex TETRA ATEX draagbare radio's en te upgraden naar de nieuwste technologie: DIMETRA Express.

Over de oplossing bij INOVYN

Belangrijke drijfveren bij de beslissing om te upgraden naar het DIMETRA Express TETRA-systeem waren de nieuwste technologie en de functionaliteiten zoals Man Down, automatische noodwaarschuwing, evenals het gemak van de installatie en de flexibiliteit voor toekomstige schaalbaarheid.

INOVYN is het eerste bedrijf dat het Motorola Solutions DIMETRA Express TETRA-systeem in de Benelux implementeerde. Het nieuwe systeem is ingezet op de chloorgasproductie locatie in Antwerpen. De installatie en configuratie verliep snel en was binnen 15 minuten operationeel. Werknemers konden zich gemakkelijk aanpassen aan de nieuwe radio's, aangezien het gebruik vergelijkbaar was met de vorige Motorola Solutions TETRA-radio's.

Voordeel

De robuuste MTP8500Ex-radio's leveren krachtige, betrouwbare audio en een langere batterijlevensduur, waardoor de teams van INOVYN veilig kunnen werken in de potentieel explosieve omgeving. Hoewel abonnees het systeem momenteel alleen gebruiken voor individuele- of groepscommunicatie, kan INOVYN in de toekomst gebruik gaan maken van de extra functies zoals sms, VoIP en Man Down. “We werken nu al meer dan 10 jaar nauw samen met Flash. Ze zijn een betrouwbare partner die onze behoeften begrijpt en de oplossingen en diensten levert die we nodig hebben om kritische communicatie in onze fabrieken te waarborgen. We laten alles wat met de radionetwerken is verbonden aan hen over, zodat we ons kunnen concentreren op onze kernactiviteiten, de productie van chemicaliën. We hebben zojuist het nieuwste DIMETRA Express-systeem en TETRA ATEX-radio's geïnstalleerd. Precies wat we nodig hebben voor ons bedrijf,” aldus Patrick Ackein, IT-projectmanager, INOVYN.

Flash biedt een volledig beheerbare oplossing met een team van toegewijde engineers en accountmanagers. Zij programmeerden het systeem en bewaken en beheren het systeem 24/7 en bieden ondersteuning op afstand of op locatie. INOVYN heeft toegang tot een op maat gemaakt portal, waar retours en reparaties online geregistreerd en beheerd worden. Als onderdeel van het huurcontract vervangt Flash na 30 maanden gebruik alle batterijen.