Heerema Zwijndrecht

Betrouwbare communicatie voor Heerema Zwijndrecht dankzij TETRA

Op een terrein van 15 hectare aan de Oude Maas in Zwijndrecht lopen regelmatig meer dan 1200 vaklui rond. Op de werf van Heerema Zwijndrecht wordt gewerkt aan offshore constructies die tientallen meters lang en hoog zijn en duizenden tonnen zwaar. Efficiënte en betrouwbare communicatie is dan ook van levensbelang.

Cher den Breejen, verantwoordelijk voor onderhoud en communicatie, praat ons bij over de overgang van een ‘enorme berg eigen zendvergunningen’ naar het nieuwe TETRA systeem met bijbehorende portofoons van Flash Private Mobile Networks.

Flexibiliteit en overzichtelijkheid

Heerema gebruikt portofoons voor onder meer het transport tussen het materiaalpark en de fabricagehallen, voor de kraanmachinisten, voor de beveiliging en de bedrijfshulpverleners. Als er nieuwe groepen medewerkers van buitenaf komen om de gelederen tijdelijk te versterken, moeten zij probleemloos in het communicatiesysteem worden bijgeschakeld.

Den Breejen: “Die flexibiliteit dreigde op een gegeven moment ten koste te gaan van de overzichtelijkheid. We hadden zó veel verschillende apparaten en vergunningen. Toen hebben we besloten om nieuwe keuzes te maken. Flash adviseerde ons TETRA. Dat was precies wat we zochten.” Het is flexibel en biedt veel extra mogelijkheden, zoals het aanleggen van een tijdelijke telefoonverbinding of het sturen van tekstberichten. Met name het dynamisch hergroeperen en het tijdelijk uitbreiden van het aantal gebruikers is een groot voordeel voor Heerema Zwijndrecht. 

“De relatie met Flash Private Mobile Networks is erg goed. Soms is de nood aan de man, en dan moet je zonder meer van elkaar op aan kunnen. Dat hebben ze bij Flash goed door.”

Toegevoegde waarden

Wij stellen onszelf altijd tot doel om waarde toe te voegen voor onze klanten. Wij bieden Heerema Zwijndrecht 24/7 beschikbaarheid van het netwerk en efficiënte bedrijfsprocessen. 

Gerelateerde technologieën en diensten

Ontdek meer over de technologieën en diensten waarmee wij toegevoegde waarde bieden voor Heerema Zwijndrecht. 

Gerelateerde branches

Ontdek wat wij zoal voor bouw- en installatiebedrijven als Heerema Zwijndrecht kunnen betekenen. 

Downloads

Download de case in PDF.

Vergelijkbare cases

Lees de cases van organisaties die eveneens profiteren van de voordelen van TETRA.