J  Kroese 10 Spotler

Handhaving Almere test met Flash Smart Com

Altijd én overal kunnen communiceren

Overal goede dekking en altijd kunnen communiceren is voor de handhaving van Gemeente Almere van groot belang. Met name in gebouwen, parkeergarages en buitengebieden moet de dekking optimaal zijn. Met het huidige DMR-radiosysteem was dit niet altijd het geval. Vandaar dat zij de Flash Smart Com oplossing drie maanden hebben getest en zelfs tijdens een van de meest drukke dagen van het jaar; Bevrijdingsdag.

“Wij staan voor de keuze te investeren in een uitbreiding van ons huidige systeem, vanwege de uitdagingen die wij nu ondervinden met de dekking. Daarnaast is het belangrijk om te denken aan de toekomst, het streamen van beelden via een bodycam gaat er komen. Hier willen wij alvast op voorbereid zijn. Vandaar de beslissing om te testen met Flash Smart Com”, aldus Jaap Kroese van handhaving Gemeente Almere. 

‘Het is belangrijk te denken aan de toekomst,
het streamen van beelden gaat er komen.’

Volledige ontzorging 

Doordat Smart Com gebruik maakt van het T-Mobile netwerk wordt de gemeente Almere wat betreft de dekking volledig ontzorgd. Voor de test heeft Flash een aantal smart devices ter beschikking gesteld inclusief een meldkamer-applicatie. Tijdens de test is er met Flash elke week nauw contact geweest over de testresultaten, waarna de test succesvol is afgerond.

“Wat wij gehoopt hadden uit deze test te halen, is goede ontvangst op alle locaties. Dus ook in bebouwde omgevingen, zoals parkeergarages. En dat werkt heel goed! Wat ook is opgevallen, de GPS-locatie is nog nauwkeuriger. Met dit smart device kunnen we nog beter zien waar iemand zich bevindt”, zegt Kroese.

 De ultieme test werd gedaan tijdens het Bevrijdingsfestival in Almere, want wat gebeurt er met het ontvangst als er een grote groep tegelijk data verstuurt en ontvangt? “Tijdens de test op Bevrijdingsdag is gebleken dat Smart Com uitermate geschikt is voor missiekritische communicatie. Op zo’n drukke dag is het toch spannend of onze communicatie goed blijft verlopen. Maar zelfs met zo’n groot publiek, hadden we direct toegang tot het netwerk dankzij de prioriteit middels PrioCom. We hadden optimaal bereik en werden niet weggedrukt”, aldus Kroese.