Giro D Italia

Flash ontzorgt met groepscommunicatie tijdens Giro

In 2016 startte de Giro d'Italia in Gelderland. Een prachtig wielerspektakel dat veel mensen wereldwijd op de voet volgen. Ook deze editie trok weer honderdduizenden bezoekers. Een goede organisatie is essentieel voor zo’n groot evenement en goede communicatie is onmisbaar.

Robert Schiphorst, directeur van Schiphorst Telecom, was met zijn team verantwoordelijk voor alle facilitaire zaken rondom de route. Denk aan het verplaatsen van parkeerborden bij volle parkeerterreinen en het zo spoedig mogelijk ter plaatse krijgen van de hulpdiensten. “We stonden voor een grote uitdaging: onze dienstverlenende activiteiten veroorzaken een constante stroom aan communicatie. Ook moesten we grote afstanden overbruggen. Vanwege het grote geografische gebied leek een aansluiting op een landelijk netwerk logisch, maar in de praktijk bleek volledige dekking niet haalbaar.”

Optimale controle door 100% dekking over de hele route

Flash Private Mobile Networks adviseerde GroupTalk, een Push-To-Talk app die op iedere iOS en Android Smartphone geïnstalleerd kan worden. Door het inrichten van groepen met medewerkers, bijvoorbeeld sectorhoofden, is het mogelijk om te communiceren met een mobiel alsof het een portofoon is. Groepscommunicatie met alle voordelen van een smartphone erbij. De werking van GroupTalk is daarbij ook nog onafhankelijk van de gebruikte provider; het werkt zelfs over WiFi netwerken. Daarmee is de oplossing eenvoudig en flexibel inzetbaar. Iedereen is al in het bezit van een smartphone, wat als voordeel heeft dat de gebruikers bekend zijn met het device.

Schiphorst: “Met GroupTalk haalden we 100% dekking op de gehele route en stonden 400 posten continu met elkaar in verbinding. Zo wisten we wat er speelde bij iedere sector. Een supervisor luisterde alle kanalen af waardoor alles onder controle was. Verder waren we op ieder moment op de hoogte waar het peloton zich bevond en konden we de rit optimaal monitoren. Ook als iemand telefonisch even in gesprek was, kwamen alle berichten na het gesprek aan. GroupTalk heeft voor ons perfect gewerkt!”

Schiphorst Telecom en Flash Private Mobile Networks kijken hiermee terug op een geslaagde start van de Giro d'Italia en op het gebruik van de GroupTalk Push-To-Talk applicatie. Door het gebruik ontstond een efficiënte communicatie omgeving en verliep de communicatie vloeiend en veilig.

Toegevoegde waarden

Wij stellen onszelf altijd tot doel om waarde toe te voegen voor onze klanten. Wij zorgen tijdens de Giro d'Italia voor 100% dekking en daarmee optimale veiligheid. 

Gerelateerde applicaties

Ontdek meer over de applicatie waarmee wij toegevoegde waarde bieden voor de organisatie van de Giro d'Italia. 

Gerelateerde branches

Ontdek wat wij allemaal in de organisatie van sportevenementen als de Giro d'Italia kunnen betekenen. 

Downloads

Vergelijkbare cases

Lees ook de onderstaande cases van organisaties uit de branche Sport, Cultuur en Recreatie.