Franciscus Gasthuis 3

Franciscus Gasthuis & Vlietland verhoogt veiligheid jongste patiënten

Franciscus Gasthuis & Vlietland staat voor top zorg, dicht bij huis. Ontstaan uit het Sint Franciscus Gasthuis en Vlietland Ziekenhuis met beide een rijke historie in de regio. De ruim 4.200 medewerkers en bijna 300 artsen staan klaar voor de patiënten - nu én in de toekomst.

Franciscus Gasthuis maakt op haar kinderafdeling gebruik van Flash Smart Care, een oplossing van Flash Private Mobile Networks die in co-creatie met het Rotterdamse ziekenhuis tot stand is gekomen. Franciscus Gasthuis constateerde al enkele jaren geleden dat geluiden van hun patiëntjes, zoals hoesten, huilen, kreunen en roepen, niet altijd hoorbaar waren. Ook bestaande medische bewakingssystemen alarmeren niet op basis van deze geluiden. Dit terwijl deze geluiden een indicatie of vooraankondiging kunnen zijn van een verslechtering van de gezondheid van de patiënt.

Adequaat reageren op kritieke geluidsignalen

Franciscus Gasthuis ging op zoek naar een uitluistersysteem waarmee geluiden, zoals hoesten, roepen en huilen, direct kunnen worden waargenomen. Dit om adequaat te kunnen reageren op kritieke geluidsignalen, waar medische systemen (nog) niet of te laat op reageren. Het Rotterdamse ziekenhuis ontdekte echter dat deze oplossing nog niet op de markt was en kwam met de vraag bij Flash Private Mobile Networks terecht. 

Vroegtijdige interventie

Flash ontwikkelde in samenwerking met de kinderafdeling en de facilitaire dienst van Franciscus Gasthuis een slimme oplossing, genaamd Flash Smart Care, die per ziekenhuisbed kan worden ingezet om continu geluiden op afstand (remote) door te geven aan de verpleging. Hiermee wordt bereikt dat de verpleegkundigen op afstand kunnen beoordelen of en hoe op geluiden moet worden gereageerd. Dit heeft als groot voordeel dat er, indien nodig, vroegtijdig interventie kan plaatsvinden. Hierdoor wordt de kwaliteit en veiligheid van de zorg aan de patiënt verbeterd.

Veiligheid en welzijn van patiënten verhogen

Jos Toet, Projectmedewerker Kwaliteit en Veiligheid bij Franciscus Gasthuis: “De verpleging kan preventief actie ondernemen door de patiënt de benodigde zorg te bieden of eerder een arts te alarmeren. Met Flash Smart Care kunnen wij de veiligheid en het welzijn van onze patiënten verhogen, door de primaire zorgalarmering ‘voor te zijn’.”

Toegevoegde waarden

Wij stellen onszelf altijd tot doel om waarde toe te voegen voor onze klanten. Flash Smart Care draagt voor Franciscus Gasthuis & Vlietland bij aan efficiëntie in het zorgproces en borging van veiligheid voor patiënten. 

Gerelateerde technologieën en diensten

Ontdek meer over de technologieën en diensten waarmee wij toegevoegde waarde bieden voor Franciscus Gasthuis & Vlietland.

Gerelateerde branches

Ontdek wat wij allemaal voor zorginstellingen zoals Franciscus Gasthuis & Vlietland kunnen betekenen. 

Downloads