Wereldhavendagen

Flash garandeert veiligheid tijdens Wereldhavendagen

De Wereldhavendagen zijn al meer dan 40 jaar een begrip in Rotterdam. Het doel van het jaarlijks terugkerende event is om de band tussen de haven, de stad en haar natuurlijke achterland te verstevigen. In het eerste weekend van september kunnen bezoekers kennismaken met alles wat zich binnen de Rotterdamse haven afspeelt. Een unieke kans om op plekken te komen waar men normaal gesproken niet mag komen!

Bij een event met ruim 350.000 bezoekers is communicatie van levensbelang. Medewerkers en vrijwilligers moeten constant met elkaar in verbinding staan om het overzicht te behouden en de veiligheid te kunnen borgen. Ook dit jaar heeft de organisatie gebruik gemaakt van de slimme communicatieoplossingen van Flash Private Mobile Networks. 

Cruciale rol voor radiocommunicatie 

Sabine Bruijnincx, Directeur van de Wereldhavendagen: “Radiocommunicatie speelt een cruciale rol in het draaien van een evenement van een dergelijke omvang. Het terrein is groot, er zijn veel bezoekers en de organisatie dient met alle locaties goed verbonden te zijn. Radiocommunicatie maakt het mogelijk dat medewerkers, vrijwilligers, toeleveranciers en productie met elkaar kunnen communiceren.”

Efficiency, overzicht en veiligheid

Bruijnincx: “Radiocommunicatie biedt als voordeel dat de bereikbaarheid gegarandeerd wordt. Het biedt bovendien voordelen op het gebied van efficiency. Met radiocommunicatie kan er rechtstreeks worden gecommuniceerd met een hele groep. Het creëert automatisch meer overzicht in de communicatielijnen.”

Horen én zien

Naast communicatiemiddelen heeft Flash tijdens de Wereldhavendagen Flash Smart Eye cameramasten geleverd. Deze zijn op strategische posities geplaatst, waar veel bezoekers rondlopen om spectaculaire demonstraties te bekijken. Bruijnincx: “Flash Smart Eye maakt het voor de bewaking mogelijk om overzicht te houden en over de drukte heen te kijken. De camera’s nemen immers meer waar dan beveiligers die op gelijke hoogte van het publiek rondlopen. Dat maakt de controle beter en de efficiency groter. Collega’s zijn beter aan te sturen, waardoor zij gerichter op hun doel af kunnen gaan. Een absolute meerwaarde! De masten geven tijdens een event ook een gevoel van veiligheid, voor zowel de organisatie als de bezoekers, omdat de robuuste camera’s echte eye catchers zijn.” 

Samenwerking met Flash

Bekijk hieronder het gehele interview met Sabine Bruijnincx.

Please accept marketing-cookies to watch this video.

Toegevoegde waarden

Wij stellen onszelf altijd tot doel om waarde toe te voegen voor onze klanten. Wij garanderen de Wereldhavendagen bereikbaarheid en optimale veiligheid. 

Downloads