Bobsleeteam Be

Bobsleeteam België gaat voor goud met Flash

Het Belgische bobsleeteam deed mee met de Olympische Spelen in Sochi. Een bijzondere prestatie voor een land dat niet bekend staat als wintersportland. Toch was België vertegenwoordigd met een tweemansbobsleeteam in de categorie dames. Al jaren zijn Elfje Willemsen en Hanna Mariën vaste waardes in het wereldbekercircuit. Over een toevalstreffer kunnen we met zulke professionals al lang niet meer spreken.

Topsport vereist gegarandeerde communicatie en met een baan van anderhalve kilometer is radiocommunicatie het uitgelezen communicatiemiddel. Flash Private Mobile Networks werd gevraagd om haar kennis en knowhow in te zetten om de portofoons optimaal te laten werken.

Snel schakelen

Hollevoet, voorzitter van de Belgische Federatie voor Bobslee en Skeleton: “Bobsleeën doe je samen. De atleten sturen en de coach en technische staf kijken mee. Ze moeten snel met elkaar kunnen schakelen om de tactiek voor de komende bocht of afdaling door te spreken. Bovendien scheelt het een hoop energie voor de atleten. Een bobsleebaan is ruim een kilometer lang en het duurt ‘slechts’ een minuut totdat ze beneden zijn. Weer naar boven is een ander verhaal. Even overleggen is dan niet efficiënt.”

Hollevoet vervolgt: “Ook de mecanicien maakt gebruik van de portofoon. Zo kunnen we afspreken wat er met de slee gebeurt na de afdaling. Soms moet er iets vervangen worden of is er ander onderhoud nodig. We weten dan direct bij wie we de slee af moeten geven of waar we onze andere slee kunnen ophalen.”

Optimale prestaties

Tot slot: “Voor ons staat gebruiksgemak en een optimale prestatie voorop. We moeten snel en makkelijk kunnen communiceren. Tijdens de wedstrijd gebruiken we geen portofoons, maar zeker tijdens het trainen worden de portofoons intensief gebruikt. We willen gedurende en na de afdaling contact kunnen houden. De portofoons moeten daarom in optimale conditie verkeren, net als wij.”

Het Belgische team maakt gebruik van Motorola portofoons die Flash per wereldbeker onderhoudt en programmeert.

Toegevoegde waarden

Wij stellen onszelf altijd tot doel om waarde toe te voegen voor onze klanten. Wij garanderen het Belgische bobsleeteam snelle toegang en volledige ontzorging. 

Gerelateerde technologieën en diensten

Ontdek meer over de technologieën en diensten waarmee wij toegevoegde waarde bieden voor het Belgische bobsleeteam. 

Gerelateerde branches

Ontdek wat wij allemaal voor sportteams als het Belgische bobsleeteam kunnen betekenen. 

Downloads

Download de case in PDF. 

Vergelijkbare cases

Lees ook de onderstaande cases van organisaties uit de branche Sport, Cultuur en Recreatie.