Atpc

Migratie naar TETRA zorgt bij ATPC voor kostenbesparing en efficiëntie

Ruim 80 jaar geleden begon de Antwerp Terminal and Processing Company (ATPC) als één van de eerste opslag- en raffinageplants in België. Tegenwoordig richt ATPC zich vooral op de commerciële exploitatie van haar opslagtanks. Met 200 werknemers op het terrein -waarvan de helft via een contractor op tijdelijke basis aanwezig is- staat veiligheid bij ATPC hoog in het vaandel. Dankzij het nieuwe TETRA systeem kunnen alle medewerkers veilig aan de slag.

Het oude systeem liep op zijn einde, dus vervanging door een nieuw trunking systeem was voor ATPC een logische stap. SHE-manager Wouter van de Velde en Supervisor E&I Danny de Beuckelaer over de overgang van analoog naar digitaal: “We hadden een analoog 3-kanaals trunking systeem met 80 radio’s, waarvan de contractor er 60 nodig had. Uit veiligheidsoverwegingen wilden we alle radio’s op één netwerk aan kunnen sluiten. Met het oude systeem zou dat regelmatig wachttijden gaan opleveren.”

Kostenbesparing en efficiëntie

“Met TETRA heb je minder frequenties nodig dan met analoog, en dat scheelt aanzienlijk in de licentiekosten, terwijl het aantal toestellen gelijk kan blijven. Door de toegepaste TDMA-techniek biedt het systeem bovendien een hogere gesprekscapaciteit”, vervolgt hij. Met de aanschaf van het Online Netwerk Management Systeem kan Flash als leverancier op afstand inloggen via de IP-verbinding die tot stand is gebracht. Ook kunnen op afstand walkietalkies ge(de)blokkeerd worden, kunnen er mutaties worden aangebracht en kunnen bepaalde knelpunten worden bekeken en opgelost.

Toegevoegde waarden

Wij stellen onszelf altijd tot doel om waarde toe te voegen voor onze klanten. Wij bieden ATPC financiële voordelen en optimale veiligheid. 

Gerelateerde technologieën en diensten

Ontdek meer over de technologieën en diensten waarmee wij toegevoegde waarde bieden voor ATPC.

Gerelateerde branches

Ontdek wat wij zoal voor (petro)chemische bedrijven als ATPC kunnen betekenen. 

Downloads

Vergelijkbare cases

Lees de cases van organisaties die eveneens profiteren van de voordelen van TETRA.