DAMM

Flash Private Mobile Networks kan u als exclusief distributeur voor DAMM in Nederland uitstekend adviseren over haar systemen.

De systemen van DAMM kenmerken zich door veiligheid en zekerheid van communicatie. Met haar uitgebreide portefeuille aan repeaters is er altijd een passende keuze voor uw bedrijfsspecifieke situatie.

Flash Private Mobile Networks voegt als total solution provider en system integrator waarde toe in de vorm van sales, ontwerp, installatie en onderhoud. In Nederland wordt DAMM exclusief vertegenwoordigd door Flash. Op dit moment zijn er meer dan zeventig systemen van DAMM werkend in de Benelux.

Profiel

Het Deense DAMM, opgericht in 1981, timmert flink aan de weg in de markt voor missiekritische communicatie.

DAMM heeft vooral dankzij oprichter en befaamd ontwikkelaar Hans Damm invloed gehad op de radiotechniek. Hij introduceerde één van de eerste mobiele telefoons; de NMT450. Van daaruit is DAMM gaan werken aan technieken rond het Noorse NMT-netwerk. De eerste ‘digitale’ stappen kwamen in 1998, toen DAMM de digitale TETRA infrastructuur introduceerde. In 2005 lanceerde DAMM haar eerste TetraFlex-infrastructuur; een plug & play TETRA netwerk. De vermaarde R&D afdeling heeft ook de afgelopen jaren trendsettende producten opgeleverd. De laatste telg: de BS422 base station; het eerste echte hybride netwerk.

De toegevoegde waarde van een DAMM systeem is dat het netwerk kan meegroeien. Vanuit een klein netwerk kan altijd opgeschaald worden. De base stations kunnen bijna plug & play worden gekoppeld.

Een tweede voordeel is de zogenoemde Open API. Dankzij deze API kan elk op IP-gebaseerde oplossing communiceren met DAMM. “Onze partner in de Benelux, Flash Private Mobile Networks, heeft bijvoorbeeld een aantal op maat gemaakte oplossingen voor haar klanten in de petrochemische industrie. Het is gemakkelijk om die oplossingen te integreren."

Meer weten? Kijk ook eens op www.damm.dk.