Whd 2017
Nieuws -

Veiligheid 2.0 tijdens de Wereldhavendagen

Elk eerste weekend van september vinden in Rotterdam de Wereldhavendagen plaats. Dit jaar was een speciale editie, namelijk de 40ste! Mede dankzij het mooie weer, de vele deelnemers en de grote aantallen publiek zijn de Wereldhavendagen ook dit jaar weer perfect verlopen. Een groot feest voor jong en oud en iedereen die de haven en de stad Rotterdam een warm hart toedraagt. De organisatie van de Wereldhavendagen en Flash hebben ook in 2017 weer succesvol samengewerkt.

Horen én zien

Bij een event als de Wereldhavendagen is communicatie van levensbelang om de veiligheid van deelnemers, medewerkers, vrijwilligers en bezoekers te garanderen. Tijdens deze jubileumeditie is Flash nog een stapje verder gegaan in het bieden van veiligheid. Naast communicatiemiddelen heeft Flash namelijk Flash Smart Eye cameramasten geleverd. Deze zijn op strategische posities geplaatst, namelijk op de Wilhelminakade en bij de Erasmusbrug, waar veel bezoekers rondlopen en spectaculaire demonstraties bekijken. 

Gevoel van veiligheid

Sabine Bruijnincx, Directeur van de Wereldhavendagen: “Flash Smart Eye maakt het voor de bewaking mogelijk om overzicht te houden en over de drukte heen te kijken. De camera’s nemen immers meer waar dan beveiligers die op gelijke hoogte van het publiek rondlopen. Dat maakt de controle beter en de efficiency groter. Collega’s zijn beter aan te sturen, waardoor zij gerichter op hun doel af kunnen gaan. Een absolute meerwaarde! De masten geven tijdens een event ook een gevoel van veiligheid, voor zowel de organisatie als de bezoekers, omdat de robuuste camera’s echte eye catchers zijn.” 

De organisatie van de Wereldhavendagen en Flash kijken terug op een fijne samenwerking voor één van de meest spraakmakende events van de stad Rotterdam. Sabine Bruijnincx: “De samenwerking met Flash verloopt erg prettig en flexibel. Flash denkt mee om met de inzet van juiste communicatiemiddelen en camerabewaking veiligheid te bieden en bij te dragen aan het succes van de Wereldhavendagen.”

Tijdens de 39e editie van de Wereldhavendagen (in 2016) heeft de organisatie ook gebruik gemaakt van de slimme communicatieoplossingen van Flash. Hier maakten we destijds een testimonial over. 

Bron beeld: Anne Reitsma Fotografie