20161011 Uitgifteregistratie
Nieuws -

Nieuw in het Online Klantenportal: Uitgifteregistratie

Flash Private Mobile Networks heeft een nieuwe module ontwikkeld binnen het Online Klantenportal, namelijk Uitgifteregistratie. In deze module kunt u zowel uitgiftes als innames vastleggen. Uitgifteregistratie heeft als doel om de uitgifte en inname van apparatuur aan externen bij tijdelijke projecten (bijvoorbeeld turnarounds) overzichtelijker en administratief eenvoudiger en efficiënter te maken.

Met de nieuwe functionaliteit in het Online Klantenportal krijgt u inzicht in waar welke apparatuur zich bevindt. Met Uitgifteregistratie legt u de verantwoordelijkheid voor borging van de gehuurde materialen bovendien bij de eindgebruikers. Het heeft een preventieve werking: doordat zij tekenen voor het in ontvangst nemen van de materialen en zij ook zicht hebben op de kosten, zullen zij veiliger met de materialen omgaan. Er is bovendien geen onduidelijkheid en discussie bij ontbrekende materialen. 

De voordelen van Uitgifteregistratie op een rijtje:

  • Overzicht en efficiency bij de uitgifte en inname van apparatuur.
  • U legt de verantwoordelijk voor borging van de gehuurde materialen bij de eindgebruiker.
  • Geen onduidelijkheid en discussie bij ontbrekende materialen, waardoor u de kosten hiervan ook bij de eindgebruiker in rekening kunt brengen.


Een voorbeeldsituatie:
Klant X heeft een tijdelijk project met 53 portofoons. Wat verbruik betreft, wordt het project onderverdeeld in één set van 30 portofoons, één set van 20 portofoons en één set van 3 portofoons. Om dit te kunnen borgen, worden er drie uitgifteregistraties aangemaakt. De uitgiftes kunnen worden geregistreerd op aantallen, barcodes of serienummers. Hierbij is zowel scanning als handmatige invoer mogelijk. Uitgifteregistratie biedt de mogelijkheid om de uitgifteformulieren met daarop het logo van klant X en de handtekening van de eindgebruiker te printen of per e-mail te versturen. 

De functionaliteiten van Uitgifteregistratie op een rijtje:

  • Uitgifteregistratie op aantallen, barcodes of serienummers.
  • Handmatige invoer en scanning mogelijk.
  • Uitgifteformulieren kunnen ook op mobiele devices worden afgetekend. Deze kan worden geprint of per mail worden verstuurd.
  • De digitale bon is na een handtekening van de eindgebruiker direct beschikbaar.  
  • Retour boeken en vermist verwerken. 
  • Mogelijkheid om ‘eigen’ apparatuur toe te voegen, zodat de uitgifte van materialen compleet kan worden gemaakt.
  • Met de zoekfunctie in het scherm kunt u te alle tijden de juiste contactpersoon bij een gevonden of ingeleverd apparaat vinden. 


Uitgifteregistratie is ontwikkeld voor de uitgifte en inname van apparatuur aan externen bij tijdelijke projecten, maar is uiteraard ook geschikt voor lange termijn inzet, waarbij ook uw interne afdelingen op deze wijze formeel apparatuur toegewezen krijgen. 

Ontdek hoe Uitgifteregistratie uw organisatie overzicht en efficiency kan bieden en neem contact met ons op voor een demonstratie.