Shutterstock 1316999876
Nieuws -

Nationale Reanimatiedag: Iedereen op de wereld kan een leven redden

De eerste 6 minuten zijn cruciaal. Omstanders zijn vaak eerder aanwezig dan de ambulancedienst. In deze kostbare minuten kunnen omstanders helpen, vooral omdat 70 procent van gevallen van een circulatiestilstand in en om het huis plaatsvindt. Leer daarom reanimeren en red levens. Jij maakt het verschil!

Na een intensieve lobby heeft het kabinet het belang van de doorgang van EHBO-, BHV- en veiligheidstrainingen voor beroep en bedrijf onderkend. In de versoepelingen op de coronaregeling worden deze met ingang van 03-03-2021 expliciet genoemd. Dat betekent dat de BHV branche haar werkzaamheden weer mag opstarten en oefencentra weer openen mogen voor alle bedrijven, instellingen en organisaties. Uiteraard altijd met inachtneming van de 1,5 meter afstand, coronamaatregelen en het brancheprotocol. Opleiders maken, daar waar mogelijk, gebruik van e-learning om de contactmomenten te beperken.

Omdat de eerste minuten cruciaal zijn, is het van levensbelang direct te communiceren met hulp- en dienstverlening. Iedere seconde telt. Onze BHV app Flash Smart Alert zorgt ervoor dat de BHV'ers in het geval van een calamiteit snel en adequaat kunnen worden gealarmeerd.

Centraal dashboard 

Met het centrale dashboard, onderdeel van de Flash Smart Alert oplossing, kunt u eenvoudig vaste teksten, eventueel aangevuld met vrij in te voeren tekst, versturen naar de BHV app. Uw BHV’ers ontvangen op de BHV app op hun telefoon zeer snel relevante informatie over de aard en de locatie van de calamiteit.

Verzending alarmberichten 

De alarmberichten kunnen handmatig én geautomatiseerd worden verstuurd. Geautomatiseerde alarmberichten worden verstuurd op basis van vooraf vastgestelde scenario’s. Dit gaat nog sneller en levert tijdswinst op. Doordat een scenario automatisch in gang wordt gezet, houdt u tijdens de calamiteit de handen vrij en heeft u de gelegenheid om in te spelen op onvoorziene gebeurtenissen.

Ontvangst alarmberichten 

Een alarmbericht komt als push-bericht binnen op de smartphone van een BHV´er. Dit gebeurt op een vast volume, ook wanneer de smartphone in de vergadermodus staat of telefonisch in gesprek is. Pas nadat de BHV’er het bericht heeft gelezen, stopt de alarmtoon.

Terugkoppeling naar het dashboard 

Op het Flash Smart Alert dashboard kunt u realtime zien welke BHV’ers het alarmbericht gelezen hebben. Wanneer de ontvangers een terugkoppeling geven, worden ook deze terugkoppelingen overzichtelijk weergegeven op het dashboard.

Aanwezigheidsregistratie 

Onze BHV oplossing Flash Smart Alert biedt realtime inzicht in de aan- of afwezigheid van uw BHV’ers. Hun aanwezigheid wordt geregistreerd op basis van een zogenoemde geofence op basis van GPS, met behulp van Bluetooth bakens of op basis van Wi-Fi. De aanwezigheid kan bovendien handmatig worden aangepast.

Koppelingen 

Flash Smart Alert kan worden gekoppeld aan diverse externe systemen, zoals de brandmeldcentrale en gebouwbeheersystemen. Deze koppelingen bieden als voordeel dat alarmberichten rechtstreeks, dus zonder tussenkomst van anderen en zonder misvattingen, bij de juiste BHV’ers terechtkomen. Zij kunnen direct reageren, waardoor er meer tijd beschikbaar is om de gevolgen van een calamiteit te beperken.

Wil jij mee doen?

De Radio 10-middagshow ‘Somertijd’ organiseert zaterdag 5 juni 2021 voor de derde maal de ‘Somertijd Reanimatiedag’ in samenwerking met het Rode Kruis.

Onder leiding van radio-dj Rob van Someren en Rode Kruis-ambassadeur Irene Moors worden in deze coronaproof-editie drie gezinnen uitgenodigd in de studio om een reanimatieworkshop te volgen. Daarnaast gaan EHBO-instructeurs van het Rode Kruis bij drie gezinnen langs om een gratis workshop thuis te verzorgen. De ‘Somertijd Reanimatiedag’ is zaterdag 5 juni tussen 12.00 en 15.00 uur live te volgen op Radio 10.