Gemeente Almere Video
Nieuws -

Langlopende praktijktest met Flash Smart Com voor Gemeente Almere succesvol afgerond

Handhaving Almere innoveert door communicatie via 4G

In 3 maanden tijd heeft de handhaving van de Gemeente Almere, Flash Smart Com uitvoerig getest. Smart Com is een missiekritische spraak- en beeldcommunicatiedienst van PrioCom, die zich kenmerkt door toegang tot het T-Mobile 4G-netwerk mét prioriteit. Het voordeel van deze oplossing is de dekking zonder hoge kosten van radiozenders en de toekomstgerichtheid, want Smart Com is gereed voor de migratie van 4G naar 5G, waarmee het volledig is voorbereid op het streamen van beelden.

Want dat beelden versturen de toekomst is, in plaats van het beschrijven van een situatie, daar is ook minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid van overtuigd. Waar landelijke hulpdiensten gebonden zijn aan C2000, profiteert Flash van de technische ontwikkelingen.

Waarom specifiek interesse in Smart Com? 

Behalve de veel lagere kosten is het grote voordeel voor handhavers dat dit netwerk geschikt is voor het versturen van grote datapakketten via een beveiligde verbinding. Documenten, foto’s, maar ook livestreaming van beelden via bodycams.

Daarnaast herkent het netwerk elk smart device, waardoor er altijd direct toegang wordt gegeven op een gereserveerd deel van het T-Mobile netwerk. Dat betekent dat iedere handhaver altijd een verbinding kan opbouwen.

Almere pioniersgeest 

Almere is een jonge stad waar de pioniersgeest goed voelbaar is, de toekomstgerichtheid van Smart Com past goed bij deze pioniersgeest. Dat vooruitstrevende is ook herkenbaar bij de handhaving organisatie. Waar in veel gemeentes cameratoezicht door de politie wordt gedaan, heeft de handhaving van Almere zelf een meldkamer voor camerabeelden.

Jaap Kroese, verantwoordelijk voor het cameratoezicht in Almere: “Waar de politie de regie heeft over het cameratoezicht, is het logisch dat de focus ligt op de openbare orde. Maar de handhaving organisatie heeft meer taken dan alleen de openbare orde, zoals de leefbaarheid in de wijken en toezicht op zaken als milieu.”

Test succesvol afgerond 

De test is na 3 maanden succesvol afgerond. “De testresultaten zijn bijzonder goed en de prestaties zijn beter dan wij van het portofoonsysteem gewend zijn”, aldus Jaap Kroese van handhaving Gemeente Almere. Vanuit Flash is een professioneel en volledig testdocument opgezet. Geïnteresseerden kunnen op verzoek dit testdocument opvragen.  

Voor meer informatie over de test kunt u ook onderstaand het interview met Gertjan Wolf en Jaap Kroese bekijken. 

Please accept marketing-cookies to watch this video.
B Dsc1279