Flash Smart Com
Nieuws -

Interview Europoort Kringen: Push-to-Talk met prioriteit op een landelijk netwerk

Met één druk op de knop alle medewerkers binnen, maar ook buiten het bedrijf bereiken? En is snel en direct kunnen communiceren onmisbaar voor de veiligheid? Flash Private Mobile Networks biedt een Push-to-Talk oplossing om landelijk te kunnen communiceren. Altijd en overal, met prioriteit en gegarandeerde beschikbaarheid!

Push-to-Talk over publiek 4G internet bestaat al langer, maar heeft nadelen als communicatie er echt om gaat. Operators van mobiele netwerken geven geen garanties en juist in geval van een calamiteit is het netwerk vaak door overbelasting niet te gebruiken. Flash lanceerde een oplossing waarmee deze bereikbaarheid wel gegarandeerd is, onder de naam Flash Smart Com, een end-to-end Push-to-Talk dienst met prioriteit op het netwerk van T-Mobile.

Flash-directeur Simone van Putten: “Wij zijn van origine bekend door onze radiotechnieken, maar de laatste jaren hebben we ons verder ontwikkeld tot een kennispartner voor missiekritische oplossingen. We weten goed waar we vandaan komen en dat is missiekritische communicatie, vooral via portofoons. Wij zien ook dat de wereld verandert en wij veranderen mee. Ik denk dat er behoefte is aan een goede POC-oplossing (Push-to-Talk over cellular) naast de bestaande radiotechnieken. Een dienst als TETRA of DMR blijft voor ons bestaan en staat voor communicatie met een zeer hoge beschikbaarheid. Vaak is TETRA of DMR zeer geschikt voor lokale of stedelijke communicatie-vraagstukken. Maar we zien ook klanten die een regionaal of landelijk werkgebied hebben. Voor hen is Push-to-Talk over cellular de ideale oplossing. Gebruikers willen streamen en apps gebruiken en tegelijk zekerheid van communicatie hebben. Lokaal bieden we de hoogste kwaliteit missiekritische communicatie, landelijk kunnen we dat nu ook bieden!”

“Zoals we het nu technisch hebben ingericht, is de verbinding van een klant met Flash Smart Com niet via internet, maar via een eigen ’virtuele netwerk slice’ dat via het netwerk van T-Mobile loopt”, vervolgt Van Putten. “Bovendien is het volledig redundant ingericht en zorgen wij op die manier dat deze communicatie altijd goed werkt. T-Mobile is de internationale top op het gebied van netwerken en kenmerkt zich door dichte landelijke dekking, hoge beschikbaarheid en een hoge snelheid. In Nederland zijn zij al voor de derde keer op rij tot het beste en snelste netwerk uitgeroepen. Daarnaast biedt T-Mobile een back-up stroomvoorziening van minimaal één uur per site.” 

Van Putten: “De Push-to-Talk omgeving die we nu hebben gebouwd is een stap in de richting van echte 5G-dienstverlening en klaar voor een koppeling met bestaande netwerken en nieuwe private LTE-systemen. We hebben het beste van twee werelden: de databrandbreedte van T-Mobile en zekerheid op beschikbaarheid voor Push-to-Talk communicatie. De professionele gebruiker kan deze oplossing heel goed gebruiken.”