Aranka
Nieuws -

Flash wenst het Nederlandse dames roeiteam veel succes tijdens de Olympische Spelen!

Het Nederlandse dames roeiteam is klaar voor de Olympische Spelen Tokyo 2021. De dames dubbelvier was de eerste Nederlandse boot die zich wist te kwalificeren voor de Olympische Spelen van Tokio en heeft zich de afgelopen maanden goed voorbereid. Na hun kwalificatie voor de Olympische Spelen van Tokyo in 2021 besloot het personeel een communicatiesysteem aan te schaffen om de prestaties van het team te optimaliseren. Als onderdeel van hun training maken de stuurman en de coach gebruik van de openlijn radiocommunicatie van Vokkero. De stuurman, geïnstalleerd op het achtersteven van de roeiboot en de coach, gezeten op een andere boot, communiceren op deze manier direct via een open lijn. Technische fouten van de roeiers worden zo live gecorrigeerd en direct gemotiveerd om een goed ritme te behouden.

Directe heldere communicatie

Als onderdeel van hun training is heldere, goed verstaanbare en open lijn groepscommunicatie tussen roeiers, coach en stuurvrouw van essentieel belang. Stuurvrouw Aranka Kops: “Dankzij Vokkero is het nu nog gemakkelijker om mijn coach te verstaan en me op de techniek te focussen die we iedere training proberen te verbeteren. We waarderen deze directe communicatie die onze prestaties verbeteren, enorm.”

De  stuurman  kan  zich concentreren op  haar taken en de richting van de boot. Het doel  is  om een minimale afstand af te leggen en  de snelheid te maximaliseren.

Zonder communicatiesysteem zouden de omgevingsgeluiden en de afstand ervoor zorgen dat deze fouten niet onmiddellijk worden gecorrigeerd. Het bespaart tijd, waar voorheen na inspanning overleg zou zijn geweest, en verbetert daardoor de prestaties van het team en de staf.

Tijdens officiële wedstrijden zijn communicatiesystemen helaas niet toegestaan, maar het gebruik ervan voor trainingen kan het grote verschil maken tussen overwinning en nederlaag! Als distributeur Benelux industriële diensten van Vokkero wenst Flash het dames roeiteam een gouden start!

Bekijk de video hier.

Professionele sportwereld

De oorsprong van het Vokkero communicatiesysteem komt uit de professionele sportwereld, 98% van de voetbalfederaties gebruiken met grote tevredenheid het Vokkero communicatiesysteem voor scheidsrechters tijdens de wedstrijden, door de open verbinding staan ze rechtstreeks in verbinding met de VAR. Bekijk de video hier.