20161020 Sponsoring Blijdorp
Nieuws -

Flash Private Mobile Networks sponsort Diergaarde Blijdorp

Flash Private Mobile Networks, specialist in totaaloplossingen op het gebied van radiocommunicatie, schenkt Diergaarde Blijdorp een volledig digitaal communicatienetwerk. Met het nieuwe communicatienetwerk wordt 100% bereikbaarheid en daarmee veiligheid voor de medewerkers van het Rotterdamse dierenpark gegarandeerd.

Diergaarde Blijdorp maakt nu nog gebruik van analoge portofoons en pagers en een repeater, maar ervaart bereikproblemen in het Oceanium. Om de veiligheid van de medewerkers in het overdekte waterwerelddeel te kunnen borgen, gaat Flash de bestaande installatie op korte termijn vervangen door een digitaal communicatienetwerk.

Toekomst zekere oplossing

Het digitale communicatienetwerk zal bestaan uit een Hytera DMR netwerk en een Swissphone paging netwerk, inclusief twee repeaters, 61 portofoons en een dertigtal pagers. Met Flash Smart Control worden de communicatiesystemen aan elkaar gekoppeld en is het mogelijk om voorgeprogrammeerde of handmatige tekst- of spraakberichten te versturen naar geselecteerde portofoons of pagers. Met het nieuwe communicatienetwerk worden de bereikproblemen opgelost en wordt Diergaarde Blijdorp een toekomst zekere oplossing geboden. 

De voordelen van digitale technologie

De digitale radiocommunicatieapparatuur van Hytera biedt meer functionaliteit, capaciteit én bereik dan de oude, analoge radiocommunicatieapparatuur van Diergaarde Blijdorp. Het gebruik van digitale technologie biedt Diergaarde Blijdorp een verdubbeling van de gesprekscapaciteit, digitale geluidskwaliteit, extra batterijcapaciteit en meer toepassingsmogelijkheden op het gebied van data-applicaties.

Communicatie, maar dan anders

Als Rotterdamse organisatie draagt Flash Diergaarde Blijdorp een warm hart toe en het voorstel om een heuse giraffe te adopteren werd dan ook enthousiast door Flash ontvangen. Flash Private Mobile Networks adopteert giraffe Cristel! Wat niet veel mensen weten, is dat giraffen op verschillende unieke manieren communiceren; met name door middel van infrasone communicatie op een voor mensen onhoorbaar laag geluidsniveau. Flash is blij met de adoptie van Cristel, één van de prachtige giraffen in de Rotterdamse Zoo.

Over Diergaarde Blijdorp

Diergaarde Blijdorp in Rotterdam is één van de oudste dierentuinen van Nederland. Met ruim 1,5 miljoen bezoekers per jaar is het bovendien één van de meest populaire attracties die ons land rijk is. Diergaarde Blijdorp heeft als doel om de natuur te beschermen en te bewaren en zo veel mogelijk mensen te inspireren hetzelfde te doen.