Gemeente  Den  Haag
Nieuws -

Alarmeringsnetwerk P2000 vernieuwd

Alarmeringsnetwerk P2000 is vernieuwd. Via dit netwerk worden hulpverleners op hun pager gealarmeerd door de meldkamer.

Vernieuwing C2000

De vernieuwing van het P2000 alarmeringsnetwerk is onderdeel van de vernieuwing van C2000, waarin ook het spraaknetwerk voor de hulpverleners en de radiobediening op de meldkamer worden vernieuwd. Het is een belangrijke mijlpaal voor de vernieuwing van C2000 en het is het resultaat van een hechte samenwerking tussen de hulpverleningsdiensten, het meldkamercentrum van de Nationale Politie, het Ministerie van Justitie en Veiligheid en onze dochter 2WAY.

Compleet vervangen

Het alarmeringsnetwerk is compleet vervangen. Tijdens deze operatie, waarbij het bestaande P2000 in bedrijf bleef, is de centrale infrastructuur vervangen en zijn de 415 zendmasten voorzien van nieuwe apparatuur. De hulpverleners blijven gebruikmaken van hun bestaande pagers. Ook aan de CAP-codes wijzigt niets.

Nieuwe mogelijkheden

Het systeem is klaar voor de versleuteling van berichten en voor terugmelding. De hulpverleningsdiensten bepalen zelf of ze gebruik gaan maken van deze mogelijkheden na de ingebruikname van de vernieuwde C2000-radiobediening van waaruit straks ook gealarmeerd kan worden.  

Bron: Rijksoverheid