Rens Noordeman

“Bij Flash wordt geïnvesteerd in medewerkers en de dienstverlening naar klanten, waardoor iedereen enthousiast, betrokken en gemotiveerd is”

Ik ben de spil tussen nieuwe technieken, de wens van de klant en de organisatie en daarmee verantwoordelijk voor het productportfolio van missiekritische breedbandoplossingen. Met behulp van kennis en inventiviteit adviseer ik klanten inhoudelijk, zet ik klantbehoefte om in toepasbare oplossingen en houd ik interne en externe presentaties. Ik draag zorg voor het ontwikkelen van diensten, met als doel het ondersteunen van klanten bij hun kritische communicatievraagstukken. 

Wat centraal staat in mijn rol is het luisteren naar klanten, het kijken naar de ontwikkelingen in de markt en het realiseren van slimme oplossingen waar onze klanten voordeel aan hebben. Vanuit onze kernwaarden -betrouwbaar, inventief, betrokken, attent en verbonden- komen wij onze beloftes aan klanten na. Ontwikkelingen worden vaak samen met de klant waargemaakt. Dat kan in kritische omgevingen alleen wanneer er vertrouwen is. Vertrouwen om voor 100% achter de oplossing van de klant te staan en deze te blijven ontwikkelen naar de wensen van de klant. 

Het leukste aan het werken bij Flash is dat vrijwel iedereen bezig is met het verbeteren van resultaat, voor elkaar én onze klanten. Er worden acties bedacht en ontplooid om de dienstverlening van Flash te verbeteren en uit te bouwen. Eigen initiatief hierin wordt gestimuleerd, gewaardeerd en ondersteund. Je merkt dat Flash investeert in de medewerkers en de dienstverlening naar onze klanten. Hierdoor is iedereen betrokken, gemotiveerd en enthousiast.

Het meest trots ben ik op de lancering van Flash Smart Com. Een baanbrekende nieuwe dienst gebaseerd op de modernste technologie waarmee missiekritische groepscommunicatie mogelijk wordt in het publieke domein.