Ken van Bouwel

“Het geeft een goed gevoel wanneer ik de klant tevreden achterlaat”

Als Field Service Engineer bij Flash kom ik bij klanten over de vloer voor het uitvoeren van installaties, reparaties en onderhoud. Wanneer zich on-site een probleem voordoet, dan is het aan mij de taak dit zo snel mogelijk op te lossen. Mijn meest voorkomende taak is het herconfigureren van apparatuur. Is er sprake van een defect, dan probeer ik dit te repareren. Is dat niet mogelijk, dan probeer ik tot een oplossing te komen zodat de klant zo min mogelijk hinder ondervindt.

De klant vertrouwt erop dat er naar zijn probleem geluisterd wordt en het is aan mij en mijn collega’s de taak ons zo goed mogelijk in te leven in zijn situatie. Vervolgens bekijken we samen wat de technische mogelijkheden zijn, waarbij we rekening houden met zowel positieve als negatieve ervaringen uit het verleden. We adviseren de klant bovendien over zaken waar hij zelf nog niet aan gedacht had of waarvan hij niet wist dat het mogelijk was. Gezamenlijk komen we zo tot de best passende oplossing.

Het leukste aan mijn rol bij Flash vind ik de afwisseling en vrijheid. Ik kom op verschillende plekken terecht en ik kom verschillende situaties tegen. Sommige situaties bij klanten vormen echt een uitdaging en dan geeft het een goed geval wanneer ik de klant tevreden achterlaat. Ik vind het belangrijk dat onze klanten te alle tijden kunnen vertrouwen op hun communicatie!