Jordy Callens

“Ik vind het persoonlijk contact met klanten heel leuk in mijn functie”

Als Field Service Engineer bij Flash houd ik mij bezig met het programmeren, configureren, repareren en onderhouden van portofoons en het uitvoeren van installaties. Dit gebeurt zowel bij ons op de zaak, als op locatie bij de klant. 

Radiocommunicatie is onmisbaar binnen de dagelijkse processen in fabrieken of bijvoorbeeld tijdens evenementen. Dit kan er toe leiden dat klanten bij problemen met de handen in het haar zitten. Als Field Service Engineer ben ik op die momenten de connectie tussen de klant en Flash. Ik luister aandacht naar zijn problemen en doe er alles aan om hier samen met de klant -en eventueel mijn collega’s- een oplossing voor te vinden. 

Wat mij het meest aanspreekt aan mijn functie bij Flash, is de vrijheid die ik heb; ik ben veel op pad en kan in veel gevallen zelf beslissen hoe ik mijn dag indeel. Mijn werkdagen zijn bovendien heel afwisselend, doordat ik bij veel verschillende klanten op verschillende locaties over de vloer kom. Het persoonlijk contact met klanten vind ik hierin bovendien heel leuk. Als je regelmatig bij dezelfde klanten langsgaat, bouw je toch een soort ‘band’ op.