Jan-Pieter Post

“Het is leuk om met klanten mee te denken en hen te adviseren over de juiste oplossingen.”

De spil zijn tussen de klant en Flash, dat is voor mij de functie van Account Manager. Want net zo goed als ik Flash vertegenwoordig, vertegenwoordig ik de klant bij Flash. 

Ik moet ervoor zorgen dat de klant krijgt wat hij vraagt. Maar ik moet goed opletten, want soms is er een betere oplossing beschikbaar. Die stel ik dan voor als alternatief. 

De technische ontwikkelingen gaan razendsnel, ook op het gebied van kritische draadloze communicatiesystemen. Het is vaak helemaal niet meer nodig om kostbare bedrading aan te leggen.

Flash is gespecialiseerd in verbindingen voor kritische communicatie. Voor veiligheid en voor productieprocessen. Daarover met klanten meedenken en klanten adviseren over de juiste oplossingen, dat is wat zo leuk is in mijn functie bij Flash.

Agentschap Telecom heeft in de Europoort (Botlek) een onderzoek gedaan naar het gebruik van radiofrequenties. De conclusie: ruim 75% van de bedrijven in de (petro)chemische industrie in deze regio gebruikt de portofoonsystemen van Flash. 

Als je markleider bent en niet achterover leunt maar volop meegaat in nieuwe ontwikkelingen, dan heb je het beste van twee werelden. Ervaring en in beweging.