DNA

Kernwaarden zijn van belang voor het creëren van onze identiteit en onze positionering. Onze kernwaarden zijn geïntegreerd in onze diensten, in ons gedrag en in onze communicatie. Onze kernwaarden maken duidelijk hoe wij ons onderscheiden én geven richting aan hoe wij de dingen doen. Ze maken dat onze klanten ons waarderen en voor ons kiezen. Ze vormen het DNA van onze organisatie.

Betrouwbaar

Als stabiele organisatie bieden wij onze klanten op verschillende manieren zekerheid. 

Expert in ons vakgebied
Wij hebben de expertise in huis om onze klanten goed te adviseren en slimme, betrouwbare oplossingen te bieden. 

Bedrijfsvoering geborgd
Onze oplossingen betreffen (radio)communicatiesystemen die altijd werken, waardoor de bedrijfsvoering van onze klanten geborgd wordt. Wij beschikken over een grote huurvloot, waardoor er altijd voldoende beschikbaarheid is om ad hoc capaciteitsvraagstukken in te vullen. 

Bewezen technologie
Het feit dat wij werken met bewezen technologie, namelijk apparatuur en netwerken van A-merken en kwalitatief hoogwaardige partners, draagt bij aan onze status als betrouwbare partner in radiocommunicatie.

Hoog serviceniveau
Ons hoge serviceniveau draagt ook bij aan de zekerheid die wij onze klanten bieden. Wij zijn trouw, loyaal en servicegericht en zijn in onze dienstverlening nuchter en realistisch. Wij richten ons op het opbouwen van een langdurige klantrelatie, waarbij wij ons altijd houden aan onze afspraken.

Keurmerken
Daarnaast zijn wij financieel gezond en beschikken wij over verschillende keurmerken. Voor onze klanten heeft dit als betekenis dat bedrijfsrisico’s worden vermeden. 

Ervaren

Wij hebben ruime ervaring opgedaan in de markt en beschikken over branchespecifieke en technische (product)kennis. 

Jarenlange ervaring
Er zijn veel medewerkers die jarenlange ervaring en veel technische kennis in huis hebben. Wij kunnen de aanwezige kennis bovendien in de praktijk toepassen. Onze operationele organisatie is sterk, waardoor voor elk klantprobleem een oplossing geboden kan worden.

Referenties
Ons klantportfolio en onze referenties tonen aan dat wij als ervaren partij gekarakteriseerd mogen worden. 

Voor de klant zijn wij dan ook dé specialist en expert die over alle nodige ervaring beschikt voor de ontwikkeling en implementatie van bedrijfskritieke (radio)communicatiesystemen.

Verbonden

Wij zijn van nature attent en servicegericht. Kortom, wij tonen ons verbonden met de klant. 

Ontwikkelingen op de voet volgen
Wij willen verbonden zijn met de wereld om ons heen en daarom volgen wij trends en ontwikkelingen op de voet.

Strategische samenwerkingen
Verbondenheid met externe partijen kan meerwaarde voor ons opleveren, bijvoorbeeld door het stimuleren van co-creatie. Door strategische samenwerkingen aan te gaan, ontwikkelen wij ons. 

Rol van consultant
Het gevolg voor de klant is dat wij meer een gelijkwaardige (business)partner en consultant worden dan een leverancier. De klant kan bij ons terecht voor doelgerichte maatwerkoplossingen, die eventueel ook buiten het domein van radiocommunicatie vallen. 

Inventief

Door innovaties te volgen, deze mogelijk (vanuit een klantvraag) te ontwikkelen en vervolgens op slimme wijze te operationaliseren, kunnen wij goed inspelen op belangrijke ontwikkelingen. 

Kennismanagement
Om inventief te kunnen zijn, moeten kennis en deskundigheid geborgd worden. Kennismanagement is in dat kader belangrijk. 

Technologische innovaties
Wij moeten nieuwe producten, applicaties en diensten ontwikkelen, gebaseerd en inspelend op technologische innovaties in de markt. Om dat te verwezenlijken, nemen wij de rol van pragmatische kennishouder aan, investeren wij in software- en programmeermogelijkheden en stimuleren wij inventiviteit (creativiteit en leergierigheid) actief. 

Attent

Onze service- en klantgerichte houding maken van ons een attente partner in radiocommunicatie. 

Klantbehoeften herkennen
Door onze service- en klantgericht houding te combineren met alertheid op ontwikkelingen en veranderingen in de markt én bij klanten, én door te denken en handelen vanuit verschillende gebruikersperspectieven, kunnen wij risico’s en kansen vroegtijdig herkennen en proactief een geïntegreerde oplossing bieden. Klantbehoeften herkennen en maatwerkoplossingen bieden, is essentieel om de rol van consultant en adviseur te bekleden. 

Geoptimaliseerd relatiebeheer
Door het relatiebeheer te optimaliseren en door een customer life cycle te ontwikkelen, kunnen wij attenter worden in het salesapparaat en inspelen op kansen en veranderingen, zoals op het gebied van contractmanagement. Persoons- en organisatiegerichte communicatie is daarvoor een geschikt middel. 

Als attente partner, streven wij ernaar om oplossingen te ontwikkelen die op proactieve wijze bijdragen aan de bedrijfsprocessen van onze klanten, zoals producten die alerts geven.