Lunch Learn

Lunch&Learn - Mobile wireless as a service for critical communications

28 maart 2019 De Utrechtse Watertoren (Heuveloord 25A, Utrecht)
​Steeds meer bedrijven in verschillende sectoren beseffen dat zij afhankelijk zijn van mobiele en/of draadloze communicatie voor bedrijfskritieke processen. We zien hierin een verschuiving in technologieën en in de manier waarop organisaties werken. Voor de communicatie, maar ook in de uitvoering van diverse werkprocessen wordt er steeds meer gebruik gemaakt van smart devices. Naast spraakcommunicatie krijgen gebruikers via hun smart device toegang tot een diversiteit aan applicaties om hun werkprocessen te vereenvoudigen en/of te versnellen. Voor gebruik van deze mobiele applicaties zijn eigen mobiele breedbandoplossingen met WiFi of private-LTE vaak de oplossingsrichting. Maar de werelden tussen private en publieke netwerken raken steeds meer verweven en ontwikkelingen volgen elkaar zeer snel op.

Op donderdag 28 maart vindt de T-Mobile Lunch&Learn sessie plaats, die geheel in het teken staat van innovaties in mobiele (private) netwerken voor kritische communicatie.

Presentatie I Mogelijkheden, ontwikkelingen Campus Netwerk

Richard Marijs is dé specialist bij T-mobile als het gaat over de toekomst van 4G/5G private netwerken. Hij vertelt onder meer over de huidige staat van Public mobile networks en de mogelijkheden van Private-LTE systemen. Verder bespreekt hij hoe 4G/5G campusnetwerken deze werelden bij elkaar brengt en een toekomstvaste oplossing biedt met groeipotentie.

Presentatie II - Missiekritische Communicatie; van radiocommunicatie naar LTE 

Rens Noordeman is werkzaam bij Flash in de rol van product specialist, heeft ruime ervaring in geavanceerde communicatietoepassingen en is hét aanspreekpunt voor organisaties in kritische omgevingen die hun communicatie willen verbeteren met de inzet van techniek. Samen met klanten slaat hij de brug tussen praktische bedrijfstoepassingen en nieuwe technologieën. Zo borgt Flash dat de geboden oplossingen goed blijven aansluiten op de veranderende behoeften in de markt én weten klanten zich verzekerd van een toekomstvaste productportfolio.

Presentatie III - Visie op de ontwikkelingen vanuit de praktijk van de eindgebruiker 

Don van Sonsbeek bekleedt de functie van Management Consultant bij D SIGHT. Hij is onder andere actief geweest als adviseur voor nationale telecomnetwerken en ontwikkelingen van telecomdiensten. In de afgelopen jaren was hij als business consultant verantwoordelijk voor het advies en de implementatie van de missiekritische communicatie-oplossing bij Sitech Services. Sitech Services faciliteert verschillende diensten aan de tientallen fabrieken op het industrieterrein van Chemelot in Geleen. Sitech koos voor een private multi-site TETRA-radionetwerk, om de missiekritische communicatie te borgen voor meer dan 800 werknemers.

De Lunch&Learn sessie is bedoeld om deelnemers bij te praten over de huidige stand van zaken en de toekomst. Deze sessie combineert het nuttige met het aangename en biedt inspiratie, informatie en nieuwe contacten onder het genot van een gezamenlijke lunch.